Stenugnsbakat surdegsbröd

 

Vad är speciellt med att baka med surdeg i stenugn?

Att baka bröd i stenugn är ett gammalt sätt att baka som innebär att brödet får en hård, smakrik och fuktbevarande skorpa runt om hela brödet. Detta gör att brödet håller sig smakrikt och färskt betydligt längre än annat bröd. Alla våra bröd innehåller äkta surdeg, det innebär att brödet håller sig färskt längre och blir mer smakrikt. Jäskraften i surdegen hjälper brödet att få den spänst och mjuka inkråm som våra bröd har.

 

 

Valnötsbrödet är vår bästsäljare.

Ett grovt surdegsbröd bakat med

mycket valnötter och rågsurdeg vilket ger brödet en fantastiskt mustig

smak av råg och valnötter.

Italienare är ett ljust italienskt bröd bakat på vetesurdeg, durumvete och olivolja, varje bröd är kavlat och vikt för hand vilket ger det dess speciella form och karaktär.

   

 

Levain ett stort luftigt vetesurdegsbröd med lagom gräddad skorpa som ger brödet ett mjukt och luftigt inkråm med god smak och karaktär. Det är stort och räcker garanterat till 15 -20 personer!

Riche är en av våra mest populära ljusa bröd. Det är bakat på ekologiskt vetemjöl, honung och vetesurdeg, vilket ger mycket smak även om det är ett ljust bröd.


 

 


 

 

.

 


© Bageri Kardemumma 2011


 | Webbkarta | Logga in |